2005-12-10 18 瀏覽
收工同家姐o係港島區食飯. 本身想去中環o既cafe siam, 但係想行下great, 所以就轉黎thai basil.坐低左就叫野食:1) 炸蟹餅-- 新鮮熱辣好香脆, 一客四件話咁快就清碟2) 龍蝦春卷-- 話係春卷不過其實係將春卷皮好似信封咁包住龍蝦肉, 啖啖都係蝦肉, $75有三大個, 好抵食, 全晚no. 1!3) 椒鹽魷魚-- 話係送酒小食, 但係好大碟, 用左黑椒, 有d辣.4) 炒菠菜-- 碟碟都係炸物, 所以叫左個炒菜清下. 又係勁大碟!食食下, 突然望下隔離o個檯...咦? 我老闆老婆?! 再望望我隔離o個個男人...老闆呀!!! 又會咁橋o既?! 佢問我有無偷聽佢講野...唔通佢講緊我壞話?!
坐低左就叫野食:
1) 炸蟹餅-- 新鮮熱辣好香脆, 一客四件話咁快就清碟