2018-12-25
今日同朋友提早CELEBRATE XMAS, 食好東西Lindemans Pecheresse,這手工啤, 飲起來像蘋果汁 , 酸甜平衡非常好, 但層次更為豐富韓式醬燒安格斯牛柳粒, 口感軟淋淋,仲要係牛味極重, 牛柳粒口感嫩滑易咀嚼 , 配上韓式SAUCE份外JUICY火焰西班牙黑毛豬鞍, 上碟時, 侍應點火, 黑毛豬鞍著了火, 好有GIMMICK, 另外大增肉質的軟腍細緻口感, 肉質較鬆化,肉味也較濃, 旁邊的羅馬生菜更可中和豬鞍扒的肥膩感香烤蜜糖雞翼, 烤好的雞翅色澤光亮,味道香濃,甜中帶咸, 味道很豐富the love of Effel, 這個不得了, 用鐵塔做BASE, 塔底放了乾冰, 鐵塔有得騰雲架霧的感覺, 好有情調, 塔上面有慕斯, 馬卡龍, 甜甜地, 非常大滿足!