2019-06-12
今日同媽咪喺新世紀行街,唔知係咪好耐無行過呢,原來開咗好多新野😍喺地下果層見到哩間麵包店,仲要勁多人喎🤩🤩原來係買髒髒包,爆珠包,即係依家潮流好興嗰啲麵包🥰🥰聽就聽得多啦,食就未食過🤫🤫最後我俾嗰好得意既「章魚大哥」吸引左決定同媽咪買幾嗰麵包返屋企嘆下,實在太多選擇了吧最後買左「朱古力髒髒麵包」「香軟肉鬆包」「芝士金磚」「章魚大哥」「芝士火腿牛角」排隊俾錢嘅時候先發現原來仲有嘢飲買,即刻同媽咪一人買咗一杯「日式抹茶藍芝士奶蓋」同「台茶18號紅玉」,仲可以自由選擇甜度,因為我唔飲甜野既。番到屋企即刻食我嗰「章魚大哥」,賣相可愛,條腸仔好搞笑,「朱古力髒髒麵包」好重朱古力味道,好鬆軟嘅麵包,重點係一定要食到成隻手都係朱古力先叫治癒,「芝士金磚」「芝士火腿牛角」係媽咪話要買既,芝士迷佢媽媽不停讚話好食🤪「日式抹茶藍芝士奶蓋」堅係好濃郁既抹茶,配埋芝士奶蓋,我好鍾意飲呢個。
最後我俾嗰好得意既「章魚大哥」吸引左
決定同媽咪買幾嗰麵包返屋企嘆下,實在太多選擇了吧