2017-06-01
男朋友今日帶我去左食黎左呢間餐廳,最近係ig見到人post左間咖啡屋餐廳,睇落環境同野食都唔錯,於是就去左試下。Waiter俾左menus我地,食物選擇算多,不過本人就有選擇困難,男朋友就咩都無所謂(其實係唔想諗😒)禁簡個二人套餐就arm曬我地啦🤗🤗有餐包+沙律+主菜X2+甜品+特飲。不過上菜時間唔算快,waiter都一早介紹定幾款遊戲俾我地邊玩邊等,本人唔鐘意玩遊戲既都覺得d遊戲係幾好玩,同男朋友又可以多d交流,好過淨係掃部電話囉😄飲品黎先,分別係鮮橙汁同咖啡屋推介既菠蘿雜,橙汁就無咩特別,不過杯菠蘿雜幾好飲,味道5太甜,幾清新。之後就上芝士蒜蓉包同凱薩沙拉,芝士蒜蓉包既芝士幾正,不過我覺得面包有d硬;凱薩沙拉既生菜同沙律醬份量夾得armarm好,唔太膩或太淡。終於都到主菜喇🤤首先出場係茄汁蘑菇煙肉意粉,好大碟😂,味道好彩唔係太酸,仲幾香🤤,蘑菇同煙肉都算多。跟住出場就係我比較期待既豬仔骨,事關本人好鐘意吃豬仔骨,去好多餐廳見到佢實會點佢黎食既,同埋呢間咖啡屋有幾個大獎杯放左係玻璃櫃,就係呢味豬仔骨得既獎,好似好犀利!😀我要開動喇,雖然豬仔骨既份量就唔算大份,但吃落口d豬肉都幾林,好
整體來說呢間餐廳唔錯,有得食又有得玩👍🏻