2018-05-15
五月了,雖然最近天氣好熱,但雞煲都係會照食!!今次黎到一間雞煲小店,除左雞煲,仲有魚鍋食,同埋有好多款唔同既小食、熟食選擇,價錢都幾親民的我地首先叫一個脆皮炸大腸,開一開個胃先。呢個小食係店員推介的,炸大腸炸得好香口,同埋洗得乾淨,肚滿腸肥。中間加左一條蔬菜,食落無咁油膩,比較清新。之後就黎一個老重慶奇妙雞煲啦,一黎就香噴噴,大大份。d雞係幾入味的,配料都幾多,適合一班人一齊食。食哂d雞,就轉做打邊爐,個湯愈滾愈辣,我地都叫左唔少配料,鵝腸、羊肉片、紅薯粉、魚滑、午餐肉等,其實都叫得有d多!當中 午餐肉係厚切的,成塊扒咁,啖啖肉架,d羊肉都幾靚的,同埋最深印象係粒手打魚滑好大粒,好得意。成餐食左好多肉落肚,都幾滿意,尤其份量好充足,同埋坐得幾舒服,唔似連鎖店咁坐到好迫。有機會再黎試下其他小食。