2018-03-01
今日同朋友行過中環一間cake shop,見到呢間野即刻心心眼!成間舖係超級少女心,充滿白色紅色嘅裝飾,可愛得黎又優雅時尚,好正呀!呢間野主打日本直送嘅Cream,梗係要試試佢😝我試咗佢原味嘅蛋卷同埋草莓雙層芝士蛋糕🍰先講下個蛋卷,係普通蛋卷嘅size,而中間亦見到一層厚厚嘅Cream,好吸引。咬落去係好鬆化,奶味超級濃郁呀!好香!甜甜地又有少少酸酸地,恰到好處,唔會濟!士多啤梨係我最愛,當然要試下佢嘅草莓雙層芝士蛋糕🤣面頭鋪滿士多啤梨粉粒,粉紅色好靚呀💓而下面兩層係芝士蛋糕,份量好足👏🏼第一啖落口感覺好清新,酸酸甜甜,而芝士同士多啤梨唔會互相搶咗個味,係啱啱好呀😍真係會食唔停口當然,影相亦都係重點,間鋪細細間但係好多details位俾港女們可以瘋狂影相,求其㩒個制都可以影到好靚😝中環翻工嘅女士們不能錯過!
呢間野主打日本直送嘅Cream,梗係要試試佢😝
我試咗佢原味嘅蛋卷同埋草莓雙層芝士蛋糕🍰