2018-11-19
藥膳雞煲 $198雞煲食就食得多,但係藥膳雞煲我都比較少食。今次見到有,一於試一試。佢呢個雞煲唔係sell濃味,重口味,而係真係嚟飲佢真材實料嘅湯水。佢嘅材料有杞子,淮山,紅棗等等,所以飲落去非常清甜,同屋企媽媽煮嘅湯係一樣。另外佢嘅雞好滑,食落去一啲都唔柴,所以呢個雞煲除咗食雞之外,佢嘅湯底更加係另一個賣點。蒜味風味炒蜆 $65超香超濃牛油同蒜香味,而且啲蜆非常新鮮,一啲都冇沙。燒法式鵝肝多士 $45我好少喺串燒店食鵝肝多士,通常吃西餐先叫,但原來 串燒店嘅燒鵝肝多士係另一番風味。佢嘅鵝肝係偏薄身,但係鵝肝外皮燒到非常香脆,一啲都唔油膩,正。鹽燒黃立倉今餐除咗食雞煲之外,最主要都係叫多啲海鮮。我哋叫咗一個鹽燒黃立倉,佢嘅黃立倉非常大條,外皮燒到非常香脆,魚肉保持嫩滑, 濕潤,好香魚味,點上泰式辣醬,酸酸辣辣,非常開胃。燒原隻厚肉魷魚燒原隻魷魚又係非常大條,魷魚圈非常厚身,食落去啖啖肉。蒜香燒大海蝦呢個蒜香燒大海蝦又係超級好食,先唔講佢嘅蒜香調味調得不錯,佢嘅蝦係非常新鮮,肉質爽口彈牙,另外再加上蒜蓉去燒,食落去非常惹味。美國安格斯肥牛 $208牛肉質素非常高,雪花紋好靚,食落
藥膳雞煲 $198
蒜味風味炒蜆 $65
超香超濃牛油同蒜香味,而且啲蜆非常新鮮,一啲都冇沙。
燒法式鵝肝多士 $45
鹽燒黃立倉
燒原隻厚肉魷魚
燒原隻魷魚又係非常大條,魷魚圈非常厚身,食落去啖啖肉。
蒜香燒大海蝦
美國安格斯肥牛 $208
牛肉質素非常高,雪花紋好靚,食落去好香牛脂味, 水準非常高。
白鱔片 $88
白鱔片非常新鮮,魚肉係爽口彈牙,就咁焯熟唔點任何調味料就食得出魚嘅鮮味。
手打芝心蝦丸 $58
爆漿芝心蝦丸,食嘅時候一定要非常小心,因為啱啱拎上嚟嘅時候佢嘅芝士係非常之熱,會辣嘴,但係芝士味超濃,蝦滑超香超濃蝦味,好正。
凍檸茶 $22
凍檸7 $22