2019-05-09 133 瀏覽
呢間北料南麵嘅鋪頭係位於長沙灣同深水埗中間, 所以我搭親車返長沙灣都成日經過見到好想食, 今日就約咗幾位朋友特登去試下因為我地都好鍾意食辣嘢。佢哋係用白板筆自己喺餐牌上邊圈嚟落單嘅 ,選擇都好多有湯麵、撈麵 、餃子、小食等等 ,老闆娘行過 就推介咗我哋食幾款招牌菜, 仲好細心提醒我哋呢度嘅小辣等於出面嘅中辣, 所以我哋今次叫咗微辣試下先。少食我哋叫咗蒜泥白肉、口水鷄 、土豆絲、 麻辣海蜇 、皮蛋, 最推介嘅係土豆絲, 佢嘅味道 喺出面我係咪食過嘅係有少少酸辣嘅感覺 ,好清新!! 另外皮蛋同海蜇都好入味, 我鍾意!!主食方面叫咗炸醬撈麵、 麻辣牛腩大腸麵、湯韭菜餃, 牛腩大腸都炆得好淋好入味 ,另外個湯韭菜餃啲餡料好豐富脹卜卜, 如果我下次係自己一個人嚟食,可能我就咁叫個湯餃都已經好足夠!!