2018-10-06
鄉下妹貝兒平日好少衝出港島🤭早排國慶連埋周末,有三日假放😆同左朋友出中環飲飲食食🤣去呢間炸炸雞兒🐥話雖如此,但其實我已經係第二次食sodam啦(對上一次出城食左太陽芝士炸雞😝🐥🧀)·見到佢新出左個三重雞鍋餐,都有啲心郁❤️但我地都係中意狂食香口野🤣🤣最後揀左👇🏻👇🏻二人炸雞套餐🐥🐥·Step1👉🏻雙拼炸雞(無骨)揀左😋甜酸&檸檬柚子我一向係柚子控,朋友中意甜酸唔好見我影相影到咁,其實超大舊!🙈而家每隻味都係比五大舊,仲要無骨啖啖肉🐥炸粉唔厚,而且勁脆~好滿足架~😋炸雞配柚子醬就感覺上清新啲無咁膩🐥👏🏻韓式呢種甜酸其實係甜辣味既,比較醒胃,配酒飲既話一流😈·Step2👉🏻三色薯餅5pcs粟米、咖哩、紫薯外形好似麥樂雞好QQ的說😛細細一件入面有好多粟米餡,正!另外兩款入面啲薯蓉都整得好細滑,味道亦好突出💜·Step3👉🏻螺肉伴冷麵前面炸雞食到咁飽咁肥,之後試下呢啲冷麵就中和返哂!賣相好靚,冷麵放兩旁,中間螺肉可以按自己喜好加多加少👍🏻👍🏻
見到佢新出左個三重雞鍋餐,都有啲心郁❤️ 但我地都係中意狂食香口野🤣🤣最後揀左👇🏻👇🏻
二人炸雞套餐🐥🐥
Step1👉🏻雙拼炸雞(無骨)
揀左😋甜酸&檸檬柚子
我一向係柚子控,朋友中意甜酸
Step2👉🏻三色薯餅5pcs
粟米、咖哩、紫薯