2014-08-19
之前於銅鑼灣試過聘珍樓D點心不錯, 今天再與家人來到荷里活廣場一試, 等左大約個幾鐘12:30左右進入食肆, 環境十分嘈雜又迫夾, 枱與枱之間簡直係零距離,蝦蛟($33) 皮薄餡料足, 很爽口但無味, 一d蝦本身嘅鮮味都無...燒賣王($33)賣相很好, 食下去,蝦很爽口, 但又係無蝦味鮮, 只有肉味叉燒包($25)外皮不錯, 可惜叉燒又乾又硬上湯鮮竹卷($25), 高湯好味精, 鮮竹卷內完是素竽角($25)炸得過左火喉, 好油脆皮燒肉($65)皮很脆但好油, 又多肥肉, 食完滿口都是油, 好似張凍左燒肉放落焗爐爐熱再俾客人干炒牛河($9X-$1XX), 又係唔掂, 河粉只有色無味, 又油, 炒到D牛肉超老,牛肉球($28)無牛肉味, 同只係於街邊賣十元二粒嘅牛肉球貨色差唔多。豉汁鳳爪 ($25) 已經左多耐令到骨皮分離總括來說,聘珍樓都算係比較高檔食府, 可惜食物嘅質數真係令我大跌眼鏡,而且侍應既服務質數欠佳, 無人斟茶兼黑口黑面, 似乎唔多想做生意, 真係好失望, 又貴又難食,呢間都算係數一數二
叉燒包($25)外皮不錯, 可惜叉燒又乾又硬
上湯鮮竹卷($25), 高湯好味精, 鮮竹卷內完是素