友人早前有幸成功預約到中環薈,今晚一齊黎試試這間隱世食店入到黎感覺好舒適~「荔枝紅茶」第一次飲,餐廳員工話係佢地既特色茗茶,好香好好飲今晚既菜單:品味順德晚宴第一道菜黎喇~~好特別既酒爵上既唔係酒,係杯一口分量既暖湯,為這餐飯揭開序幕第二道菜,席前點心,粢飯做到迷你一口,好貼心,食落口感都好唔錯,外脆內軟,配上魚子醬既咸香,好食第三道菜:順德既風味前菜,均安煎鯪魚餅打邊爐食炸魚皮就食得多,第一次食呢種魚皮,滑脫脫既魚皮配上洋蔥子薑,食起上黎都幾開胃第四道菜,廚師既功力👍🏻,鮑魚做到好好味第五道菜:期待既😍魚羹黎喇~~順德拆野生黃魚羹第六道菜:順德大良鮮奶炒北海道帶子皇,由於我麻麻地奶,但我都盡力一試,炒鮮奶食落好滑,帶子皇用上北海道刺身級,食落好鮮甜第七道菜:食到啜啜聲,魚嘴好鮮,煎焗既做法,好滋味🥰第八道菜:炸乳鴿好Juice,但得半隻,有d唔夠喉😂成隻上會更好👉🏻👈🏻😗😗已經唔夠位放相,仲有第九道菜:時令鮮筍炒臘肉第十道菜:順德家鄉海鮮炒米粉,米粉炒到好乾身,配上鮮蝦龍鬚,好豐富~第十一道菜:順德薑汁雙皮奶同埋時令水果🍉🤰大滿足好飽~~~~
友人早前有幸成功預約到中環薈,今晚一齊黎試試這間隱世食店

入到黎感覺好舒適~

荔枝紅茶

今晚既菜單:品味順德晚宴

宮廷酒爵暖胃湯

魚子醬香煎粢飯

均安煎魚餅

第三道菜:順德既風味前菜,均安煎鯪魚餅

順德涼拌魚皮

順德煎焗五頭南非鮮鮑魚

第四道菜,廚師既功力👍🏻,鮑魚做到好好味

順德拆野生黃魚羹

第五道菜:期待既😍魚羹黎喇~~順德拆野生黃魚羹

順德大良鮮奶炒北海道帶子皇

順德煎焗魚嘴

第七道菜:食到啜啜聲,魚嘴好鮮,煎焗既做法,好滋味🥰

招牌中山石岐脆皮妙齡鴿

第八道菜:
炸乳鴿好Juice
,但得半隻,有d唔夠喉😂成隻上會更好👉🏻👈🏻😗😗

已經唔夠位放相,仲有第九道菜:時令鮮筍炒臘肉

第十一道菜:順德薑汁雙皮奶同埋時令水果🍉

🤰大滿足