2016-06-15 1049 瀏覽
之前元朗係香港以北屬新界區域, 離市區很遠.  隨着時間過去, 交通發達, 元朗都變成市區了.  去元朗好容易, 可以搭巴士, 西鐵, 小巴都去到.  居住人口日漸增加, 商埸食肆也多了很多.  雖然我們住港島, 但我們可以搭巴士直去元朗食西餐, 多個地方選擇啦!朋友約了去  Forever友緣西餐食午餐, 一於應約.  此餐廳外觀吸引, 設計西化, 餐廳位置不錯, 有落地大玻璃窗, 門口已看見座位整齊,  天花有大新式吊燈,  感覺華麗, 播着流行樂曲, 情調不錯.年青店員很有禮, 給我們安排座位, 送來 welome drinks, 人見人愛, 更開胃.我們看了餐牌, 好容易便點上了兩份午餐, 包括:蒜蓉包, 烘得夠熱夠香, 擦滿蒜蓉醬和香草, 好香口。 是日餐湯是羅宋湯, 顔色新鮮, 蕃茄味濃, 湯料有紅蘿蔔, 青瓜, 大豆及椰菜, 酸甜甜的, 好入口.法式烤羊扒, 份量足, 共有兩塊頗大件羊扒, 烤燒美味. 肉質很嫩又夠稔, 配滑薯蓉, 脆瓜及車厘茄薄荷汁隨碟而上. 不錯.炭燒安格斯肉眼扒:炭燒牛扒送上枱時, 香氣濃郁, 很大塊熱烘烘, 配上蒜蓉汁添惹味, 牛扒夠稔好入口, 配
我們看了餐牌, 好容易便點上了兩份午餐, 包括:

蒜蓉包, 烘得夠熱夠香, 擦滿蒜蓉醬和香草, 好香口。
薄荷汁隨碟而上. 不錯.
炭燒安格斯肉眼扒:
炭燒牛扒送上枱時, 香氣濃郁, 很大塊熱烘烘, 配上蒜蓉汁添惹味, 牛扒夠稔好入口, 配滑薯蓉和脆瓜, 芥末隨碟而上, 很滿意.
餐飲: 熱檸檬茶, 有新鮮檸檬三片, 茶夠熱味香, 糖包印有 Forever logo, 不俗設計.  可以提提客人要再來.

此餐廳價錢合理, 食物品質令人滿意.