2017-06-19
難得入黎元朗,當然找間好味道嘅餐廳試下,打開食評網看看有乜好介紹,結果發现這間forever友緣西餐好評如潮,又是意大利西餐,啱哂我胃口。好,今日午餐就食這間。😚😚餐廳製修高雅,座位寬闊,雖然位置不是大街大巷,也感覺不錯,值得捧場。😁我和朋友order了兩個set lunch,價錢不贵,好低食。👍先來烤焗加拿大黑毛豬肉眼扒,價錢$112,黑毛豬來說好低食, 賣相好靚, 製法用烤焗方式,外層香脆。 肉質非常嫩滑, 入口軟熟。而肉汁好多,肉味更香濃。食落好軟腍,肉質富彈性, 口感彈牙,非常好味。😋😋😋另一款是芝士白汁菠菜龍利柳意粉 ,芝士味勁香濃, 龍利柳充滿蛋香味,非常軟滑。加上菠菜新鲜,甘香甜美,十分滿足。最後試杯杏仁latte,非常特別,好香杏仁味,加上latte那種香濃味道,令這杯熱飲又滑又香。好飲。😋😋