2023-12-09
🌟知道左呢間<友情泰國餐館>重開😍真係泰興奮。今日放工五點鐘就立即過黎重温下佢嘅泰式美食😆時間尚早,不需要等位😍🌟餐廳重新裝修,地方超級乾淨企理👍🏻餐廳貼滿晒食物的圖片,樣樣都好吸引🤤🍤魚露生蝦$98係我食過最好食的生蝦刺身😍睇樣就知道好新鮮,生蝦好厚肉,有7大隻,爽口彈牙,真係好滋味🤤🌶️辣椒膏炒蜆$98性價比勁高,成個鐵鍋的新鮮蜆,隻隻都漲卜卜,鮮甜無沙👍🏻辣椒膏惹味,配埋洋蔥,青椒,芹菜,香料一齊炒,好豐富。🍛紅咖哩牛$78咖哩汁香濃,不太辣,杰身小小,幾creamy 😋牛肉同肉季豆份量都幾多。🥘冬陰公$78(S)超級足料,用左成隻泰國大頭蝦!平時其他餐廳好多都係用急凍蝦碌。仲有好多草菇,香茅。椰奶味吾重,不太辣,但香料味超濃郁🤤🐟燒鯽魚$118大條厚肉,魚肉燒完仲保持嫩滑,魚肉紮實吾會梅,配埋酸汁,愈食愈開胃😆🍹青檸梳打$28🌟總括嚟講,呢間老自號九龍城泰國餐廳重開真係好開心,以後又可以成日黎拉😍👍🏻
🍤魚露生蝦$98
🌶️辣椒膏炒蜆$98
🍛紅咖哩牛$78
🥘冬陰公$78(S)
🐟燒鯽魚$118
🍹青檸梳打$28