2020-07-26 211 瀏覽
早排相約好友去了上水呢度品嚐美食,開飯嘅地方係車站沿商場直行就可以去到相當放便,平時都有行過嚟食下嘢,知道有多間特色小店經營平民風味美食,至於今晚開飯嘅小店综合多款美食都係多得好友介紹,入去已聞到陣陣香濃雞煲之餘,餐單上仲有一系列串燒提供,同一時間享受會食得特別滿足,點了幾款串燒食住先先來有人氣推介燒法式鵝肝多士,脆卜卜多士配上香嫩嘅鵝肝,食落滿口肉汁口感一流另一款係金菇牛肉卷肥牛油脂包住爽滑金菇同厚切牛舌,用上川式燒烤帶點香辣食落好有風味,串燒一定要食番件燒特大茄子份量十足沾滿蒜粒同葱花香味十足,撕開絲絲茄子肉咁食先滿足,海鮮類有蒜茸牛油燒生蠔,肉質飽滿又鮮甜多汁食完一輪川派串燒緊接美食係雞煲時間,口味有麻辣、酸菜、藥膳、椰子四款,我哋點了麻辣雞煲食落會比較刺激香噴噴嘅麻辣雞煲滾起開始品嚐一下味道,雞肉沾滿麻香味醬汁,入口啖啖肉夠晒滋味再配個白飯撈埋汁一邊食更滿足,雞煲食完到火鍋,又可以慢慢食多幾款火鍋配料完美地享用一餐晚餐。
完美地享用一餐晚餐。
  • 法式鵝肝多士
  • 燒特大茄子