2017-11-17 119 瀏覽
受氣的外賣每日返工都經過呢間湯品,每次經過傳單大叔都會落力推介,雖然屋企都有媽媽靚湯,但都決定搵日lunch 去試下啦!今日早餐食得唔多,於是12:20已經走落街搵食! 行到禧利街,又見到傳單太叔,接過佢手上的傳單,於是決定今日就試一試啦。入到間鋪,面積不大,正當我想坐低時,樓面阿姐叫我坐埋一邊同另外三位女士搭枱(都可以理解的,䌓忙時間搭枱好正常既!) 但張枱真系比較細,心諗都系外賣返工公司食啦,順便可以上下網。於是我同阿姐講、我都系買外賣啦!正當我努力睇張傳單揀食咩好嘅時候,已經有位個勢似系老闆嘅男士喺鋪面粗聲粗氣對樓面阿姐要求佢比另一份menu我! 我無理到,繼續睇食乜。而阿姐都準備好幫我落單,嗰位男士突然一手搶左我手上的傳單,拎第二本menu比我,我呆左一下,繼續點餐啦!點完餐之後一邊等,嗰位男士都係繼續口噏噏,黑口黑面眼超超!最後揀左茶樹菇湯+蕃茄豬軟骨+新竹米粉返到公司打開外賣盒有小小失望。個人對湯比較有要求,覺得個茶樹菇湯無乜味,好淡!豬軟骨細件得很過份!鹵水雞翼&鹵水豆腐是跟餐的配菜,味道很不錯,只是份量實在太少了!新竹米粉軟硬份量正常!是日午餐HK$71 貴夾唔飽仲要受
受氣的外賣

點完餐之後一邊等,嗰位男士都係繼續口噏噏,黑口黑面眼超超!

最後揀左茶樹菇湯+蕃茄豬軟骨+新竹米粉
返到公司打開外賣盒有小小失望。

個人對湯比較有要求,覺得個茶樹菇湯無乜味,好淡!

豬軟骨細件得很過份!

新竹米粉軟硬份量正常!

是日午餐HK$71 貴夾唔飽仲要受氣

2017-11-17
10 分鐘 (外賣自取)