2018-06-08 33 瀏覽
今日收媽咪收工,見到中環有間主打食牛既越南餐廳都幾吸引。8點黎到要排隊,排左差唔多半個鐘先入座。有湯河同撈檬可以選擇,可以食到唔同部位既牛肉,岩曬鐘意食牛既朋友。夏日熱辣辣,一定唔少得凍冰冰既飲品。椰青水就夠曬清新,消暑一流。而特製奶茶都唔錯,味道方面就冇乜特別。之後店員會送上配料,可按個人口味加落去湯河度。賣相好精緻既招牌Pho,大大一碗,就算兩個人分享都不成問題。呢間餐廳嘅牛肉全部都係美國Prime級數,牛肉黎講係最頂級,來自42個月齡以下既年輕牛隻,肉質會較一般牛肉堅實,口感極佳。湯河既配料非常豐富,包括生牛肉,牛腩,牛脷,牛柏葉,牛丸,牛筋,扎肉同埋蘿蔔,可以一次過食盡唔同部位既牛。牛肉口感軟稔,牛味相當濃郁,生熟程度岩岩好,Prime級牛肉既口感真係特別正😍我媽咪對生牛肉讚不絕口👍🏻湯底充滿牛肉香,味道濃郁,而且食到最後唔會膩。無論係牛肉定湯河份量都相當慷慨,我同媽咪兩個人都食唔曬。中環黎講,$96就有得嘆頂級牛肉,價格相當親民。加多$15就有得食埋牛油雞翼同埋春卷。食飽飽已經係9點幾,今晚有個幾愉快用餐體驗。聽聞講火燒牛腩撈檬係必食,係模仿日式火灸燒香牛肉表面,令牛肉更香口

之後店員會送上配料,可按個人口味加落去湯河度。

我媽咪對生牛肉讚不絕口👍🏻

加多$15就有得食埋牛油雞翼同埋春卷。

食飽飽已經係9點幾,今晚有個幾愉快用餐體驗。聽聞講火燒牛腩撈檬係必食,係模仿日式火灸燒香牛肉表面,令牛肉更香口惹味,有機會都要再黎試埋個撈檬先得。