2017-04-17
今日去左令我心情爆棚既餐廳。到依家都未平復到個心情。餐廳好靚,冇想像中咁嘈,貓仔一定住得好舒服。一入去已經見到幾隻貓仔霸氣行黎行去。真係好鬼死得意。有隻仲訓到隻豬咁。餐單都有簡單介紹貓仔,可惜冇得買翻屋企。叫左個德國炸豬手黎食。真係估唔到cafe都有呢啲食,正既。之前去好多cafe都係得意粉意飯,冇扒類食,呢度竟然有豬手。豬手終於上菜。份量大,豬皮炸得勁香脆,鍾意食豬皮個軟膠既口感,加埋蜜糖芥末,juicy既感覺又再上多一個層次。芥末重蜜糖味,好特別既味道,應該係自己調,調得易入口,成個豬手係cafe界入邊係高質既!前菜係泰式辣醬蝦,好惹味既蝦,酸酸辣辣,最緊要彈牙。發覺呢度都幾有創意。叫左個芒果乳酪消下暑,凍冰冰真係正。食完成個set已經好飽,但見到加多三十蚊有個岩漿吐司,同茶木比真係平佢十條街。即刻叫左黎食,順便慢慢奶貓。冇諗過呢個吐司咁大份量,原來呢個先係重點!真係同茶木份量差唔多,但價錢,味道好食好多。一切開,朱古力岩漿留曬出黎,好有心思的甜品。加埋朱古力雪糕一齊食,同埋望住啲貓霸氣咁行黎行去,今日我心情真係爆棚。朱古力雪糕同埋岩漿凍熱想溝,口感真係超級豐富!侍應見我好鍾意貓,
餐廳好靚,冇想像中咁嘈,貓仔一定住得好舒服。一入去已經見到幾隻貓仔霸氣行黎行去。真係好鬼死得意。 有隻仲訓到隻豬咁。
餐單都有簡單介紹貓仔,可惜冇得買翻屋企。
叫左個德國炸豬手黎食。真係估唔到cafe都有呢啲食,正既。之前去好多cafe都係得意粉意飯,冇扒類食,呢度竟然有豬手。 豬手終於上菜。份量大,豬皮炸得勁香脆,鍾意食豬皮個軟膠既口感,加埋蜜糖芥末,juicy既感覺又再上多一個層次。芥末重蜜糖味,好特別既味道,應該係自己調,調得易入口,成個豬手係cafe界入邊係高質既! 前菜係泰式辣醬蝦,好惹味既蝦,酸酸辣辣,最緊要彈牙。發覺呢度都幾有創意。 叫左個芒果乳酪消下暑,凍冰冰真係正。
食完成個set已經好飽,但見到加多三十蚊有個岩漿吐司,同茶木比真係平佢十條街。即刻叫左黎食,順便慢慢奶貓。 冇諗過呢個吐司咁大份量,原來呢個先係重點!真係同茶木份量差唔多,但價錢,味道好食好多。一切開,朱古力岩漿留曬出黎,好有心思的 甜品。加埋朱古力雪糕一齊食,同埋望住啲貓霸氣咁行黎行去,今日我心情真係爆棚。朱古力雪糕同埋岩漿凍熱想溝,口感真係超級豐富!
侍應見我好鍾意貓,仲好好同我介紹邊隻係大佬,媽咪,二奶。服務態度都好親切。
聽聞之後就快有新野出,下次再黎試下,我既貓貓,等我呀!