2024-04-22 57 瀏覽
超高人氣嘅川菜終於開到去奧海城啦,真係勁多人勁旺場,睇嚟都有幾多人鍾意食川菜😽座位都叫寬敞~ 好彩早少少入咗座,如果唔係都真係要等下位🥹 咁多人嚟幫襯唔係冇原因🫶🏻1️⃣ 經典香辣鍋🌶️極大個碗好誇張,完全唔怕唔夠食🤣 有成30款以上嘅配菜可以揀,我哋就揀咗娃娃菜、金針菇、年糕、寬粉同埋五花腩,另外仲嗌咗一個飯🤤 認真夠哂鑊氣,寬粉同年糕好吸辣味,煙煙韌韌好有咬口🤭 而娃娃菜、金針菇同埋五花腩就配飯一流,超有食慾😋2️⃣ 酸辣土豆絲🥔呢到土豆絲一樣係大大碟🤩 可能因為酸辣嘅關係,所以同平時食開嘅土豆絲唔同,會較為濕潤啲~ 但都一樣係夠哂爽口🫣3️⃣ 熱情果梳打🍹好耐未見過咁大杯嘅梳打,以呢個價錢嚟講抵飲啦😌 除咗可以飲到熱情果嘅味道之外,仲有小青檸嘅鮮爽味,夠哂ꜰʀᴇꜱʜ~————————————附上佢哋嘅ᴍᴇɴᴜ✨

1️⃣ 經典香辣鍋🌶️
經典香辣鍋