2020-03-05 497 瀏覽
經過媒體報道加持,呢間位於東大街標榜古早味製法嘅蛋糕舖,成日經過都見到佢實有人排隊,好好奇究竟佢有幾好食,前排咁啱經過見到就夠鐘有流心芝士味出爐,就決定排隊買來試吓。由排隊至成功買到手都用咗半個鐘以上,個流程係要排著隊等出爐,俾咗錢之後再等佢照單分味入盒,前面有位人客同個收銀爭拗緊,而到我嗰時本身唔鍾意食蛋糕邊嗰啲,所以好聲好氣咁問可唔可以要要中間嗰件,店員非常斬釘截鐵咁話「冇得揀!」,之後就局住要,諗住環保啲唔使要佢個紙袋&刀,唔記得咗佢講咗乜嘢之後就直接成袋俾我。其實都唔明點解呢間鋪頭嘅店員需要黑口黑面咁樣對客…真係已經好耐無遇過呢類古早味態度喇~講返件蛋糕其實係ok嘅,蛋糕質感鬆軟,有輕微蛋香,中間所謂嘅流心芝士其實唔會流嘅,係軟芝士嘅質地,值唔值呢個價錢就真係見仁見智。