初次踏足粉嶺新體驗~好少去新界地區嘅我經朋友推薦,撘咗2個鐘車成功試食咗呢間小白屋cafe🤣*就算平日去記得要提早一日預約啊~由於呢幾日凍,我哋選擇室內座位我地預約左3點半,坐低後環顧四週,餐廳內已經坐滿客人。因為疫情需要,枱與枱之間相隔的距離較遠,防禦措施做得唔錯,餐廳中央有張長枱,上面放滿新鮮蔬果,供客人購買~ (忘記影相🥲)我點咗份早午餐,另加一杯蜜桃茶(可再添加熱水)。份量都多,大啡菇配滑蛋、煙三文魚、煙燻火腿、薯格、墨魚汁包(做法幾特別,硬咗d😂)。整體每樣食物都做得不錯,比較中意薯格(放左1個鐘仲好脆)同啡菇~朋友叫左一份法式多士配焦糖香蕉,賣相9分~多士蛋漿不夠,楓糖漿可以添加。最值得讚揚嘅喺焦糖香蕉同cream! 上面有層薄薄的焦糖,甜度適中,有驚喜😍!另外再叫左杯龍眼拿鐵~um 完全冇龍眼味🤣黑松露薯條比較普通,上到枱已經有d軟身~可試其他小食😚
*就算平日去記得要提早一日預約啊~
由於呢幾日凍,我哋選擇室內座位

另外再叫左杯龍眼拿鐵~um 完全冇龍眼味🤣

黑松露薯條比較普通,上到枱已經有d軟身~可試其他小食😚

2021-01-12
  • All day breakfast