2018-02-22 463 瀏覽
最近喺fb瘋傳得熱烘烘既韓式炸雞,當然要拉埋成班姐妹淘試下7點去到已經要等兩張枱,樓面話預8點入座,好好彩7點半過啲就入得張枱五人黎講都幾細,擺兩碟雞就已經手掙碰手掙。用餐時間90分鐘,當然要分秒必爭點餐。我地點左:- 太陽芝士炸雞 $198- 四式芝士pizza $145- 蜜糖蒜香焗雞 $175兩杯特飲、一罐七喜同一枝水。點解要嗌水呢?因為侍應話filter壞左仲要問佢拎幾杯水果時先講,無奈之下唯有嗌枝水濕濕口等左十分鐘首先黎左個pizza~四式芝士pizza睇個樣其實似平啲果款水牛芝士pizza,因為無論味道定賣相都睇唔出有四式芝士Pizza係用餅乾底,脆身,但無飽足感,中意食鬆厚批既千其唔好嗌。醬料偏少,無拉絲效果,上枱時微溫,感覺係翻熱食品,唔建議嗌。太陽芝士炸雞等左四個字先到,90分鐘用餐時間大部分都用左喺等度賣相幾吸引,無骨雞件份量唔算多,但粒粒都大大粒,炸漿唔算厚,雞肉厚實嫩口,位置唔錯、唔會太多肥膏。重點芝士有拉絲伴炸雞食整體感覺唔會太漏。我個人偏好個法包,飽肚,包蓋好脆身好似食薯片咁,相反包身一般、浸左芝士醬都仍然偏韌。蜜糖蒜香焗雞諗住食左個炸雞,梗係要試返個唔同製
最近喺fb瘋傳得熱烘烘既韓式炸雞
當然要拉埋成班姐妹淘試下

張枱五人黎講都幾細,擺兩碟雞就已經手掙碰手掙。

用餐時間90分鐘,當然要分秒必爭點餐。

我地點左:
- 太陽芝士炸雞 $198
- 四式芝士pizza $145
- 蜜糖蒜香焗雞 $175
兩杯特飲、一罐七喜同一枝水。

點解要嗌水呢?因為侍應話filter壞左

仲要問佢拎幾杯水果時先講,無奈之下唯有嗌枝水濕濕口

等左十分鐘首先黎左個pizza~
四式芝士pizza
四式芝士pizza

睇個樣其實似平啲果款水牛芝士pizza,
因為無論味道定賣相都睇唔出有四式芝士

醬料偏少,無拉絲效果,上枱時微溫,感覺係翻熱食品,唔建議嗌

太陽芝士炸雞
太陽芝士炸雞

等左四個字先到,90分鐘用餐時間大部分都用左喺等度

賣相幾吸引,無骨雞件份量唔算多,

重點芝士有拉絲
炸雞食整體感覺唔會太漏

蜜糖蒜香焗雞
蜜糖蒜香焗雞

諗住食左個炸雞,梗係要試返個唔同製法既焗雞,但食落其實同炸雞無咩分別

表皮炸得薄身啲,份量都係8、9件左右,睇個樣就知無乜蜜糖

食落都唔差既,雞肉唔會炸得太乾太油,件件都幾厚肉,可惜無咩蜜糖味之餘仲要無蒜香,唔講唔知有落蒜

提子特飲
特飲無張相睇落咁實色,好稀
姐妹話飲落係溝出黎既糖水,同埋唔知枝雪條用意何在

柚子梳打
呢杯好啲,都算幾西柚,而且份量多,計埋個燈泡有杯半至兩杯份量

整體黎講,追熱潮一次半次好啦。
價錢比人貴,份量比人少,味道未如理想,建議真係想食韓式炸雞都係去返出名果幾間
2018-02-21
30 分鐘 (堂食)