2019-08-02
每次遇到不如意既事,都會諗: 人生若只如初見。 第一次,往往係最難忘的回憶味道。依個咁詩情畫意既主題,係荃灣一間日本料理🇯🇵 連menu都配合一set。最具人氣既和牛:初見版石燒香草🌿吉列牛肉拼糖心蛋配白飯賣相堅一流,望見都流曬口水🚰💦💦💦 綠綠色係面係香草,神奇地夾! 好清新,完全無食燒肉個種既油膩感。 而且厚度剛好,放上火燒石板上燙一燙兩面就食得! 超柔軟,係口中邊咬邊融化❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 而第一次見面,當然要黯然銷魂👉🏻 日式叉燒•自家製豚骨湯拉麵🍜, 叉燒厚度適中,湯底濃郁不在話下。仲有個卡邦尼糖心蛋意粉,厚厚既芝士舖係面,白汁濃滑,旁邊伴有好多煙肉雜菌等配料,基本上卡邦尼來講,我俾💯💯💯 初見邪惡炸薯條🍟 係鹹蛋黃!係鹹蛋黃!係鹹蛋黃! 重要既事要講三次。 而且係成隻薯仔新鮮厚切再炸,入邊係白雪雪,起粉既薯仔! 而唔係出邊冰鮮幼身個種哦~ Like 🌟🌟🌟🌟🌟🌟
第一次,往往係最難忘的回憶味道。
最具人氣既和牛:
初見版石燒香草🌿吉列牛肉拼糖心蛋配白飯
賣相堅一流,望見都流曬口水🚰💦💦💦
初見邪惡炸薯條🍟
Like 🌟🌟🌟🌟🌟🌟