2008-09-11 4 瀏覽
今日去lunch, 點法係有一個"main course", 再加Salad Bar 同飲品. 首先講個"main course", 叫左無骨海南雞配薑飯, 個薑飯算OK, portion好大, D雞呢, 其實整得唔差, 但明明話無骨海南雞, 但去骨過程做得唔係幾好, 有時咬落去會有雞碎, 呢方面真係唔掂.個Salad Bar有湯, 有沙律同小食如魚蛋春卷之類的, 算OK, 不過同泰式都扯唔上關係, 即係做到好港式咁. 個泰式東蔭雞湯OK, 中式湯就平平無奇味精湯. Salad Bar亦附有甜品, 今日係楊枝甘露!!! 又係港式fusion的一大例證, 其實我都怕呢類港化左的食肆.