(非會員)
2008-01-23 2 瀏覽
琴日lunch唔知食咩好, 於是就去試新o野, 去左呢間Bubble Green係上環o既分店入到去見到個餐牌, 就意識到呢間餐廳o既食物係行清新路線, 但係點完菜望見周圍枱o既客人食緊, 原來全部都係用d 即棄膠盒上菜, 睇見我就覺得好唔舒, 雖然我唔係d 咩超級環保份子, 但我都盡我能力, 用少d 膠袋, 但係呢間餐廳咁.... d 食物幾green 幾light 都無用啦, 咁唔環保, 保左個人, 但無左個地球, 咁....有咩用講返d 食物先, 今次我點左午餐($34)燒牛肉天使麵配沙拜尼汁+西蘭花湯(+$5)+凍檸茶(凍飲+$2)個湯幾好, 天使麵煮得大"淋"喇, 牛肉過鹹, 但個汁就好好味, 雖然我唔知咩叫沙拜尼汁, 但我覺得佢似磨菇汁多d