Yeah!!! 終於happy Friday啦,收工後即刻執野同朋友去打邊爐放鬆下。其實我同朋友係專登去紅磡呢間餐廳食海鮮粥底火鍋,我細佬極力推薦我去食,話好新鮮,所以我同朋友就決定去試一試我地2個叫左呢個套餐,有好多野食,共19款餐前小飯係豆同薯仔絲,薯仔絲好爽,有木耳同青瓜陪襯,火鍋醬料免收費首先上左個蝦先,d蝦仲識跳架,好生猛!湯未滾時朋友要全程㩒住個蓋,因為真係全部蝦都未死,佢地不停掙扎想跳岀來,我覺得我地好殘忍吖,蝦有6隻咁多!嘩.....! 真係好大碟海鮮吖,有蟹,貴妃蚌,沙白,蜆,魚,仲有鮑魚吖,仲要全部都好新鮮,食落去勁鮮甜!,我細佬真係無介紹錯!我地選左以下五款自選配料,雞件岀奇地一d都唔肥,好香雞味,同平時食嘅雞唔一樣。黑毛豬同手打墨魚滑好食朋友覺得呢間火鍋店d野好食,所以佢忍唔住再叫多2張野食。呢碟係爽口牛白肉,我從來未食過同聽過,但食落去真係好爽口同好香牛味,幾特別,我中意食至尊新鮮肥牛一d都唔肥,啱晒怕食肥嘅人,而且好淋身食到最後,最後一個主角岀場啦,就係順德粥底。我地食完打邊爐個湯底用來煮粥,勁香海鮮味,我地2個人食晒d粥咁多野先$396蚊,仲要唔洗收加一

我地2個叫左呢個套餐,有好多野食,共19款

餐前小飯係豆同薯仔絲,薯仔絲好爽,有木耳同青瓜陪襯
火鍋醬料免收費

,蝦有6隻咁多!

,我細佬真係無介紹錯!

至尊新鮮肥牛一d都唔肥,啱晒怕食肥嘅人,而且好淋身

咁多野先$396蚊,仲要唔洗收加一同醬料費,最後仲有2碗紅豆沙送,真係抵到無得再抵啦!海鮮又新鮮!

環境好舒適,因為個位係勁大,坐得好舒服。下次再來試下個卜卜蜆煲

2018-02-09
  • 爽口牛白肉