2016-04-28 328 瀏覽
一行十人,每人$298所謂海鮮任食2小時30分鐘(另加醬料錢、加一)。之前在青衣分店食過三次好滿意,因這間近阿媽家才大膽試試,然後發覺做人都係唔好咁大膽。先旨聲明,海鮮是新鮮美味,只是平日八點半鐘已叫乜無乜,真係講唔通。一坐低order兩款燉湯,5分鐘後話燉湯只剩一款,再10分鐘後話只剩四碗,其餘六位「特登」做個龍蝦湯畀我地,點知出黎係蝦殼水埋個薄獻,各位試一啖立即放低叫佢攞走。樓面同廚房溝通差到無朋友。然後海鮮,八點半已無美國石蠔,九點半無哂竹蔗水,無紅棗糕,話因為太好生意喎。其實咁多野無,係咪應該停咗個任食餐?或者一早同客人說明,再由客人決定任食定散嗌?另奉勸大家,要早落單。嗰位黑衫女部長,死都唔肯幫我落任食食物嘅單,話海鮮食到大半落單就得,好快出黎。點知食完海鮮有20分鐘白等無野蒸,藉口係突然好多客。總之真係特登搭車入青衣都唔會再幫襯喱間分店。我老婆試過尖沙咀嗰間亦發現招呼差、裝修廢、價錢唔同。厚福集團睇黎唔識管理。

2016-04-27
  • 大連鮑魚,花竹蝦,排骨粥