2019-03-05
呢日食完飯同朋友行過,見到全店做緊叮噹主題,飲品杯全部都係印有叮噹,仲有得加錢換購叮噹商品😙朋友見到即刻停低話要買,真係要唱返句叮噹呀誰都喜歡你😳▪️ 黑糖粉圓鮮奶(7/10)💲33 (L)每日限量一百杯,冰度甜度固定🤔值得一讚既係黑糖珍珠有住香濃嘅黑糖味,而且又唔會太過甜,但珍珠係細珍珠,個人口味問題一直偏好大粒既更加耐嚼,不過呢啲都夠煙韌既🤭由於焦香味都頗為突出,會覺得個奶可以更濃厚▪️ 一芳水果茶(7/10)💲33 (L)好耐之前喺香港第一間一芳開嘅時候飲過佢嘅水果茶,不過當時嗌少糖都仲係甜左少許🙈呢次店員建議微糖少冰,出到黎甜度果然岩岩好,入面有唔少既熱情果果籽,所以主要都係熱情果味為主,仲有啲蘋果同埋橙肉,如果茶底可以濃啲相信會更出色🥤▪️ 大甲芋頭鮮奶(7.5/10)💲35 (M)見到有杯新品梗係要試埋😛一樣係微糖少冰,入口都軟綿芋泥當中又帶點芋頭粒,味道比想像中來得有驚喜既香濃,唯獨係鮮奶問題同上🔎 整體評分(7/10)
▪️ 黑糖粉圓鮮奶(7/10)💲33 (L)
▪️ 一芳水果茶(7/10)💲33 (L)
▪️ 大甲芋頭鮮奶(7.5/10)💲35 (M)
🔎 整體評分(7/10)