2010-06-26 1 瀏覽
為慶祝成為CPA, 與友人食慶祝飯, 環境:不想到一些太拘僅的餐廰, 這間環境不錯, 7.15PM到達人不多, 但食到8點左右已座到8、9成, WEEKDAY黎講算不錯, 又不會太嘈款式:除散叫外, overall有2類餐揀, 1類是按main course揀, 有羊扒or 牛柳...etc, Appetizer配parma ham...等另1類是2人餐, 我倆ORDER左2人餐食物:熱烘烘的法包: 餐前先送上多款法包, 本人都食左3款, 均軟度適中caesar salad: 味道不錯, 本來這菜式沒甚麼特別, 菜要新鮮同爽唔難做到, 但勝在沒有剛洗完殘留既水味, 煙三文魚 : 味道同口感很好, 本人其實不太喜歡煙過既三文魚, 但今次覺得無揀錯煎鵝肝: 好味, 入口即溶, 伴菜係甜碎蘋果; 不過友人與我都認為佢外面煎得再脆D會更好鮮味帶子湯: 湯稀了點, 可以濃D, 但帶子很鮮, 一D鯹味都無熱情果雪芭: 過酸了...肉眼扒: 我倆都揀了牛扒, 覺得一般, 欠缺肉汁, 而且伴菜同汁都過咸, 所以唔啱既朋友可以揀另一款Main course-龍蝦甜品: 一碟甜品已有4款, 唔駛諗揀邊款,
為慶祝成為CPA, 與友人食慶祝飯,

環境:
不想到一些太拘僅的餐廰, 這間環境不錯,

款式:
除散叫外, overall有2類餐揀,
另1類是2人餐, 我倆ORDER左2人餐

食物:
熱情果雪芭: 過酸了...
甜品: 一碟甜品已有4款, 唔駛諗揀邊款, 不過本人覺得有幾款都過甜
餐飲咖啡: 這家真的一般, 唯獨夠濃

總結:
價錢不貴, 食物已算是不錯, 可以一試, 地點同環境適中, 如果多人可以叫多幾款, 尤其法式燒小乳豬
2010-06-23
  • 鵝肝