2011-11-19 20 瀏覽
個星期六o係奧海城整完d 私人野後, 諗住順便去新港試下一風堂 (太掛住日本d 拉面啦!!), 點知睇睇下野又傾到過哂時, MISS 左, o係店員力推大門橫丁之下又幫我打電話拎埋位 (佢識人), 咁食烏冬既我地都好有興趣, 咁一於試試啦, 一風堂就唯有留番下次啦! 去到見已經有人排緊隊, 我地等10分鐘倒就入得了. 佢地推介我食既豬骨湯烏冬已經賣哂 (晚上8點幾), 咁得番一個CHOICE, 就係蕃茄湯底. 咁唯有照去馬!!番茄蟹烏冬, 隻蟹真係似裝飾多過食, 冇肉又冇膏!番茄牛肉烏冬, 湯底酸酸甜甜咁囉, 冇乜特別; 烏冬就幾"煙un", 唔錯!燒牛舌, 好多黑椒, 好香口, 幾好味!黑松露雞皮墨魚滑 (個名應該冇咁長, 大約係咁啦), 哇哩個真係好好味, 雞皮燒到脆, 包住舊墨魚滑又夠彈, 正!哩間野食燒野會比較好, 烏冬既湯底就真係一般料子. 尖咀諗唔到食咩既都可以ENCORE一下, 試下佢個豬骨湯底.
番茄蟹烏冬, 隻蟹真係似裝飾多過食, 冇肉又冇膏!
燒牛舌, 好多黑椒, 好香口, 幾好味!
黑松露雞皮墨魚滑 (個名應該冇咁長, 大約係咁啦

2011-10-16
10 分鐘 (堂食)
  • 黑松露雞皮墨魚滑