2012-04-18 28 瀏覽
經常到 The One 睇戲,都會路過呢間cafe, 但始終都沒有衝動去試。今次又再經過,正想睇下有乜支裝飲品,卻被旁邊嘅檸檬 tart 吸引左!因本人特別喜愛食檸檬 tart !所以買了一個試!才$15 但當時只剩一個朱古力tart, 反而檸檬tart 就剩左六、七個!心諗:唔通麻麻???? D tart 上面個個都畫左唔同樣 ( 忘記拍照),店員仲主動問我想要邊個樣!我就揀左心形眼!對於想食甜品,但又唔想食大件蛋糕,咁'lou' 嘅我, 呢個就啱晒! 講番個 tart, 檸檬味好出, 酸酸地,一D都唔'lou'! 質地有D似new York cheese cake, 好滑。美中不足係 tart 皮好林!可能係我食慣Starbucks 嘅檸檬tart ,個D皮係硬而脆嘅!類似曲奇餅嘅感覺!所以食呢個嘅時候, 感覺硬係有D怪怪地!但整體以言我仍然覺得唔錯!下次有機會會試埋佢嘅咖啡,而呢個檸檬 tart 都會再 encore!!!!!

Lemon Tart
題外話/補充資料: 外賣係用一個透明膠袋仔入起比你, 比起用大大個外攜紙盒感覺無咁浪費!!!
2012-04-18
外賣自取