2020-05-13
通常行過南豐紗廠都係下午,今次終有機會夜晚過黎飲返兩杯CHILL下~位於文創區,有別於一般小清新Cafe,相反以手工啤酒為主打!由於疫情關係入座前要探熱,座位都有加上隔板。MENU上各種食物名都充滿玩味,同埋其點FUSION既感覺。小食選擇多,以及可以選食物份量(HALF/ FULL)。叫少少送酒傾計又得,叫多D食飽佢又得。🔸黑白芝麻蝦多士 $68芝麻的確勁多,都幾香口。餡料部分唔太食到蝦肉/蝦膠,只食到多士。🔸椒鹽浦BOY $48/HALF個樣睇得下,法包夾住炸蝦。MENU上聲稱係啤酒醬炸蝦,但唔太食得出有特別。係炸得幾酥脆既,無亦都無乜椒鹽味。好彩只係叫左HALF。🔸馬來肉骨飯 $88叫之前無上網睇相,咁就中左伏。大安主意以為會有D肉,點知得一條...煙肉。上菜個時真係呆左...不過意大利飯方面都OK既,係有少少肉骨茶味,但唔會話好好食。食物賣相都PASS啦,但味道較為一般,同期望有落差。我諗都係FOCUS返飲品會好少少。一般手工啤由$4X - $3XX不等。由於太多種啤酒,直接問員工介紹會比較快捷。個人比較鐘意飲甜D、果味重既,於是介紹左一款未on list既新啤酒,所以都唔記得
🔸黑白芝麻蝦多士 $68
芝麻的確勁多,都幾香口。
餡料部分唔太食到蝦肉/蝦膠,只食到多士。
🔸椒鹽浦BOY $48/HALF
個樣睇得下,法包夾住炸蝦。
MENU上聲稱係啤酒醬炸蝦,但唔太食得出有特別。
係炸得幾酥脆既,無亦都無乜椒鹽味。好彩只係叫左HALF。
🔸馬來肉骨飯 $88
叫之前無上網睇相,咁就中左伏。
大安主意以為會有D肉,點知得一條...煙肉。
上菜個時真係呆左...
個人比較鐘意飲甜D、果味重既,於是介紹左一款未on list既新啤酒,所以都唔記得左個名。不過味道唔錯,易入口黎黎帶點甘甜。而另外仲點左一杯🔸HEROES英雄啤 5.8% 29IBU。始終黑啤黎計味道會濃D,女仔未必咁易入口。大部分酒都可以揀0.2L/ 0.4L/ 2L,可以就返個人酒量挑選~ 0.4L邊飲邊傾計係岩岩好既~