2021-03-03
收工減壓去獨食,睇吓係咪獨食難肥先😂近排都係飲梅酒類多,原因係無對手同我飲紅酒🍷⋯⋯😂😂😂😂😂吹水唔抹咀的我,都係搞笑吓⋯⋯😂😂做人就係要開心🥳簡單....😋——————-🟨柚子酒一枝:375ml,細細枝,入口易,清香柚子味、酒濃度不高、對於我一個人飲絕對無難度,飲多枝都仲得,當飲水😂😂😂😂😂——————-🟥蒜🧄蓉燒原隻元貝:燒得不錯、蔥🧄蒜足,元貝新鮮肉厚,大隻又夠甜,肉爽嫩口吃落又帶質感,新鮮的甜味👍————————🟧鹽燒黑毛🐷豬腩串:最愛吃豬腩肉,不過千祈唔好變咗豬腩肉😂😂😂😂😂—————————🟩燒紐西蘭羊架:羊架質素不錯,一吃就知是靚貨,燒得肉嫩美味又夠香,職員無問我幾成熟都燒到我嘅心意大約四、五成之間,廚師👨🍳手藝不錯⋯⋯————————🟪燒雞皮四季豆:雞皮燒得脆口無哂油,夾住四季豆吃,不油不膩最佳配搭👍————————-🟫🧄蒜蓉燒紐西蘭大蜆:好鮮甜又新鮮的大蜆肉,昵度既海鮮真係新鮮好味道😋—————————🟨鹽燒大葱🐷豬肋肉豬肋肉吃落爽口,大蔥又甜,不過可能燒嘅時候唔記得灑鹽,所以就無味,我自己就落咗D七味粉吃😅😅——————————⬛️特式三文魚腩:平日食三文魚腩會比較
近排都係飲梅酒類多,原因係無對手同我飲紅酒🍷⋯⋯😂😂😂😂😂
吹水唔抹咀的我,都係搞笑吓⋯⋯😂😂
做人就係要開心🥳簡單....😋
——————-
🟨柚子酒一枝:
——————-
🟥蒜🧄蓉燒原隻元貝:
🟧鹽燒黑毛🐷豬腩串:
最愛吃豬腩肉,不過千祈唔好變咗豬腩肉😂😂😂😂😂
—————————
🟩燒紐西蘭羊架:
🟪燒雞皮四季豆:
雞皮燒得脆口無哂油,夾住四季豆吃,不油不膩最佳配搭👍
————————-
🟫🧄蒜蓉燒紐西蘭大蜆:
好鮮甜又新鮮的大蜆肉,昵度既海鮮真係新鮮好味道😋
—————————
🟨鹽燒大葱🐷豬肋肉
——————————
⬛️特式三文魚腩:
平日食三文魚腩會比較(「漏」魚🐟油的油膩)咁樣串燒法又幾好味,皮脆肉嫩而且不會有油膩的感覺⋯⋯😇
———————-
🔲燒菠蘿🍍
用新鮮菠蘿🍍燒,又甜又爽又好味
———————-
🟥汁燒元貝
燒得恰當,肉嫩無渣,彈牙好味😋
——————
🟧汁燒雪蓮果🐷豬腩卷
雪蓮果清甜、吃落又清爽,豬腩爽口帶口感,汁燒味道恰當
飲得開心,吃得盡興
開心🥳⋯⋯就係咁簡單