2021-07-11
Halfway Coffee 半路咖啡(旺角)第一次去,行去嘅時候已經覺得好特別,因為會經過好多買五金工具嘅地方,坐低之後更加感覺特別,佢則邊係買起重工具嘅舖頭,一時你會喺Cafe入邊覺得好寧靜,一時又會聽到陣陣嘅打鐵聲,再一時更加會聞到陣陣嘅燒焊味,令你真係好似置身喺幾十年前嘅五金舖入邊飲緊咖啡,佢哋嘅錢箱仲係我好細嘅時候曾經見過銅鐵做,有條繩掹落嚟嗰種,呢啲都係平日未必會感受到嘅味道⋯⋯Blackccino $55- 係ice black coffee上面打一層泡Dirty $42- 佢嘅dirty好快已經變咗做普通嘅奶啡,唔係好飲到dirty嘅特別,不過咖啡味就好足夠Passionfruit cake $40- 佢嘅cake唔算太甜,因為有passionfruit 嘅酸味,所以更加清新
Blackccino $55
- 係ice black coffee上面打一層泡