2009-03-04
28/2/2009 (星期六)今晚好幸運,在朋友家中吃飯,有機會試好出名的Zoe Cafe的蛋糕。Zoe:外型好可愛,有一張討人歡喜的笑臉,係Zoe Cafe的 Signature Cake,食落有Hazelnut 的香味,唔太甜又唔太漏,好好食。餅底好脆,食落口有另一種口感,很特別的配搭,十分有心思。Blueberry Cheese: 芝士蛋糕的面層鋪上了一層厚厚的Blueberry 醬,Blueberry 醬有香濃的Blueberry香味,配合底層的Cheese非常合拍,亦帶出另一種清新的口感。Lemon Blue: Lemon Cake 中間加了一層Blueberry 醬,很別緻的設計,Lemon Cake的質地很輕,好重Lemon味,食完唔會覺得漏。