2020-10-20
終於等到疫情穩定啲,酒店設施又開返多啲,所以過嚟玩返兩日,之前一直未嚟過晶荷軒,今次就順便嚟食吓聞名已久嘅迪士尼卡通人物點心啦!我去之前幾日先打去book枱,估唔到會咁爆,原本想check out 之後先食,結果冇位,好彩check-in嗰日11點幾都仲有位,嗱嗱聲book啦!所以如果想食嘅朋友真係要早啲book啊!而迪士尼卡通人物點心都係要預先訂嘅,我哋叫咗一籠「綠色小人菜肉包」( $88 ),其實係三個三眼仔嘅菜肉包,味道唔差。米奇煎薄餅( $88 ),有4件,有啲似平時嘅薄餐,不過厚身少少同埋有米奇個樣,都剪得幾香口。蠔汁叉燒豬仔包( $88 ),就係三個豬仔叉燒包,呢個都幾好食嘅。三款卡通人物點心因為一早預訂,所以我哋坐定冇耐經理已經可以送上來,唔使等太耐。呢啲主要都係食個「樣」,大人小朋友都開心,味道其實都係可以嘅。淨食三個點心當然唔夠飽,所以另外都嗌左一個兒童餐俾阿仔,一樣有一個Duffy紅豆包,同埋米奇老鼠形狀嘅飯,兒童餐就不嬲份量都唔多,不過佢食得好開心都OK啦。另外仲叫左個黑松露小籠包($98),黑松露味都幾勁,juicy爆汁!仲有金腿富貴炒飯
另外仲叫左個黑松露小籠包($98),黑松露味都幾勁,juicy爆汁!仲有金腿富貴炒飯($228 ),呢個份量都OK多嘅,都炒得乾身,有啲蝦米幾香口,起碼食得飽先啦!哈哈!
連埋茶錢(每位$15 ),咁樣買單都要$800啦!好彩迪士尼會員有折呢!