2023-07-31
西灣河新開🆕任食黑毛和牛+日本豚肉放題夏天熱辣辣,當然要冷氣下shabu一下😌港島人呢次就試試西灣河SOHO附近呢間涮涮鍋放題~୨ෆ୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨ෆ୧環境方面整體都舒服又空間感,深木色系+日本和風紋理既畫顯得格外有格調✨️雲石白色桌特別有整潔感 日本鶴畫好有質感!┈┈┈┈┈┈┈┈✎ Set A 黑毛和牛+ 日本豚肉放題 🕖120分鐘 $298/成人 $208/小童夜晚120分鐘,有和牛+豚肉任食價錢都合理✨ 餐廳人手落單,同店員講一下,就會追加肉啦!有幾款自家製飲品 + 自助區有大約40款配料任食~下面會提到!🤤୨ෆ୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨ෆ୧👉湯底:有5款選擇,我同屋企人都想清淡少少就選擇左日式海草美顔湯;偷偷表示海藻有去水腫功效喲(笑)就算平日收工食都無問題!!原來湯底都係整成牛牛形狀既冰,加熱會融>< 因爲太可愛,望住牛牛融少少唔捨得😉(好治愈👉自助區:一眼看過去首先包括多款海鮮及本地有機蘑菇等~୧꒰´꒳`꒱૭✧海鮮類有:扇貝,蝦,青口、蜆,基本都好肥滿🦐🦑魚蛋類方面同樣齊全,裏面有爆漿!作爲野菜愛好者,菜類☘️都好豐富新鮮自家製飲品有多款選擇,我呢次試左
୨ෆ୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨ෆ୧
雲石白色桌特別有整潔感 日本鶴畫好有質感!
┈┈┈┈┈┈┈┈
✎ Set A 黑毛和牛+ 日本豚肉放題
🕖120分鐘 $298/成人 $208/小童
夜晚120分鐘,有和牛+豚肉任食價錢都合理✨
୨ෆ୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨ෆ୧
👉湯底:
👉自助區:
海鮮類有:扇貝,蝦,青口、蜆,基本都好肥滿🦐🦑
魚蛋類方面同樣齊全,裏面有爆漿!
作爲野菜愛好者,菜類☘️都好豐富新鮮
自家製飲品有多款選擇,我呢次試左幾款覺得鮮庶茅根馬蹄最清甜號位,另外有芒果爆珠款/洛神花爆珠款/米水紅豆等等
甜品:有夏天必備既透心涼日式刨冰!甜品控記得整滿滿一碗啦!🍧
👉肉類
用弧形碟上特別容易夾!
豚肉餐廳都有標明係日本黎~非常薄片好快就食得啦( ˙꒳˙ᐢ )都好軟
🐂而黑毛和牛整體油花細緻,肉質鮮嫩,入口即化;encore左幾碟✨
✼••┈┈••••┈┈••✼
📍梅吉涮涮鍋 @magishabushabu.hk
西灣河太康街 45 號鯉景灣 B 座地下 02B-07GB 號舖
↑想去的話記得右下Bookmark收藏🔖(ᐡ•͈ ·̫ •͈ᐡ )
↑follow同like @puddingfoodhk 💌是我更新動力喲