2022-10-18
尖沙咀海港城開咗間新派韓國料理 【Terrace in Seaside】,嘢食既有傳統又有新穎的,所以第一時間去試吓。😍我哋order咗柑橘🍊乳酪及熱情金菠蘿🍍沙冰,主食有韓國蜆肉飯🍛、韓式豬手🐷半份及蜂蜜🍯牛油🧈炸雞🐥半份,甜品係水果🍇忌廉三文治同埋士多啤梨🍓提拉米蘇蛋糕。😍柑橘🍊乳酪有成個韓國柑橘🍊放上頂,絕對打卡之選,而且乳酪味濃帶點果香。😋熱情金菠蘿🍍沙冰熱天飲極解暑,同樣有個小菠蘿🍍放頂好得意,又甜又重菠蘿味。😋韓國蜆肉飯🍛嘅蜆肉超多,仲有彈牙大蝦🦐添,配埋韓國飯食好正。😋韓式豬手🐷係招牌菜豬手起骨切片上,用生菜包住食,記得加生蒜、青辣椒、韓式豆瓣醬,口感一流,豬手超入味,配料好fresh。😋蜂蜜🍯牛油🧈炸雞🐥又香脆又有牛油香,仲帶點蜂蜜甜,最緊要雞肉嫰滑又juicy,大小朋友都搶住食。😋仲夏水果忌廉三文治用新鮮麵包夾住青提子和士多啤梨生果肉,配合creamy嘅滑忌廉,令每啖口感層次都吾同。😋士多啤梨提拉米蘇蛋糕既有生果味又有提拉米蘇嘅香濃,好值得一試。😋超級滿足嘅一餐!🥰 十足去了韓國度假一樣!🥰
超級滿足嘅一餐!🥰 十足去了韓國度假一樣!🥰