2017-08-20
又係旺角,我又選擇左星期六去旺角食下午茶!不過今次揀有貓貓既餐廳!搵到呢間又有正餐食(真係肚餓😂)又有貓玩,最緊要唔限時唔係逐個鐘計錢!食野就無咁趕啦!上到去見到地方幾大,唔係坐地下既,有好多張檯空間好大,本menu成本貓貓既寫真咁😂睇黎主角係果隻禮服貓叫做小小,佢個樣好cool!雖然呢度唔係逐個鐘計,話曬係旺角區總要有低消,午餐 & 下午茶低消一杯飲品,晚飯時段只係低消$60,非常合理!一開始就比岩漿吐司吸引左,不過要忍住先!我地叫左一個意粉,一個燴飯,分別係西西里汁虎蝦仁煮意粉同小龍蝦拿破崙燴飯,呢2碟一黎到,我地都望到呆左,又估唔到幾靚喎,份量仲要唔少!好香呀!虎蝦仁好彈牙,意粉係扁意粉,索曬西西里汁,意粉又煮到啱啱好!燴飯入面既小龍蝦都唔錯,有好多隻,唔使剝殻啖啖肉😋燴飯上面仲輕微燒過,加左翠肉瓜令個飯有啲口感,個飯好多,男仔食都夠飽!野飲我地飲挪威森林貓 & 俄羅斯藍貓,俄羅斯藍貓好吸睛,成杯野藍色係藍石榴,挪威森林貓就係抺茶牛奶上面一大堆忌廉,好邪惡但我鐘意😆奶味好重,如有抺茶味再濃啲就更好喇!不過都好滿足!輪到貓仔喇!啲貓成日去果間好似儲物房咁既地方,好怕羞唔出黎玩,唯有
輪到貓仔喇!啲貓成日去果間好似儲物房咁既地方,好怕羞唔出黎玩,唯有入去果間房睇下佢,小小成日入去玻璃櫥窗,好似其中一件貨品咁,一副臭臉咁望你地班人類哈哈!
可能貓貓一日要訓16-18個鐘,我地係度3個鐘佢地都係訓,訓同訓!有2隻貓訓係窗台高處,有2隻訓係門口附近既竇,無得同佢地玩!
最後我地一路玩board game一路食甜品,係抺茶雪糕杯,好大杯呀!有粒冷凍士多啤梨,咬落去好爽!好多配料有棉花糖、粟米片、曲奇餅、彩色糖針、忌廉,好正!2人share先食得曬!同埋呢度原來有好多board game玩架!
我自己好鐘意貓貓,會去唔同既貓cafe,最希望同好多貓玩之餘又坐得舒服而且食物又好食,香港既貓cafe都做到頭2點但食物往往質素一般,呢間既食物暫時係我係香港去過而覺得最好食!如果呢度多啲貓貓,又肯親近客人就完美了!或者叫呢度''貓主題餐廳''就最貼切形容!