2022-07-23
Cocolo Tokyo Cake Factory進駐咗Yoho Mall都有一段時間,成日都會俾佢嘅酥皮、牛油香味吸引左,醒起幾年前同朋友去西貢玩,食過一間主打青森縣直送嘅蘋果批店,再上網搵一搵,發現就係佢!店舖越做越大,選擇都越嚟越多,除咗舖頭招牌蘋果批之外,仲有好多唔同批類、蛋糕類產品🥧蘋果批($35)標榜青森縣直送,人手製造嘅蘋果批,賣相好靚,望到都流晒口水。佢最有特色係咬落去有好多層酥皮,做得到鬆脆嘅口感。而蘋果批嘅餡料就係切成粒狀嘅蘋果肉,用料絕對上乘,除咗蘋果粒之外,佢哋仲落咗Custard Cream,食到更加滿足!🍰梳乎厘芝士蛋糕 ($30)呢件梳乎厘芝士蛋糕,外型望落好吸引,咬落去係軟綿綿嘅口感,並帶有濃濃芝士香味。對比起一般芝士蛋糕,我覺得佢嘅口感更加鬆軟,我幾鍾意呢種口感😁😁值得一提嘅係,佢哋嘅外賣盒仔好精緻,送俾朋友都好合適🤩🤩🤩Cocolo嘅蘋果批唔使額外多講,估唔到今次試埋蛋糕水準都幾高,而且Yoho Mall位置好方便,日後絕對會繼續幫襯佢哋☺️☺️
🥧蘋果批($35)
🍰梳乎厘芝士蛋糕 ($30)
值得一提嘅係,佢哋嘅外賣盒仔好精緻,送俾朋友都好合適🤩🤩🤩