2019-02-11
🍲台式任食邊勞星期六經過銅鑼灣,天氣又凍凍地,同友人上左老沸爺打邊食,時間7點,所以都仲有好多位。我地叫左$188每位,限時2小時,因為星期六,所以要加$10,新張期送牛頸脊,牛丸同雪耳,我地叫左沙嗲湯底。落單都非常特別,上左個湯底窩後,俾左個qr code係wechat落單,限時邊勞2小時。wechat落單都快上菜,有勁多款鮮牛肉食,瘋狂牛肉、青草牛肉、紅酒牛肉、窩蛋牛肉同肥牛。我同友人都覺得窩蛋牛肉好好味,牛肉面yum左雞蛋,所以非常滑。肥牛,豬肉略為小,一碟只有三塊,而且係雪櫃即取,d肉痴晒係碟上面。其他較為台式既野食,鴨血,鴨舌,都係香港邊勞冇乜有既。仲有小量海鮮,蜆,魷魚,小墨魚等。我覺得最好味及推薦係鴨舌同窩蛋牛肉,友人就覺得鴨血特別同好食。因為我地兩人一個煲,加上野食都上得快,食左個半鐘就閃人。埋單每人$218($198+1)
其他較為台式既野食,鴨血,鴨舌,都係香港邊勞冇乜有既。
仲有小量海鮮,蜆,魷魚,小墨魚等。
因為我地兩人一個煲,加上野食都上得快,食左個半鐘就閃人。
埋單每人$218($198+1)