😎一講到水果飲品你會諗到咩水果?平時嘅我會諗起士多啤梨/青蘋果/芒果大路口味,今次行經呢間做緊宣傳「奇異果🥝沙冰」,平時比較少見,一於試一試😋其實荃灣荃興徑就咁呢條街,已經有成3-5間手沖飲品店系到,要選擇真系一啲都唔容易,特別我呢類典型選擇困難症,終於留意到呢間白色主調,觀感清新自然嘅飲店嚟order🤣👉🏻奇異果🥝沙冰先嚟就要打卡影相📸️,面頭放咗兩片必片奇異果,另外賣相都ok,飲落啖啖果肉仲有奇買果少許嘅籽,偏甜而系fresh個種,唔會系糖水甜味,最正嘅系個啖冰凍沙冰口感,真系飲完即刻透心涼😌👉🏻百香果綠茶🍵(凍)呢杯就系我點,百香果太有營養,平時就咁食就唔多鐘意🤣🤚🏻太多籽,但見街有得點又會買嚟飲下,味道少少澀得嚟唔難飲,仲有好獨特嘅果香味,🥰自己幾鐘意呢種味道👋🏼😅呢到嘅百香果綠茶有啲過甜,飲完澀味同甜味就好似即刻上來,吞完後口腔有乾渴感,愈飲愈顯口乾,所以建議大家下次點嘅時候要求少甜/微糖比較適飲✊🏻🌹送大家冷知識系列🥰🤚🏻🌹百香果有「果汁之王」稱號,金黃色澤來自「類黃酮」,有好好消炎作用☝🏻可改善過敏、牙周炎☝🏻含有豐富的維生素B、C、葉酸、多酚類☝🏻保養血管、暢通血液、提高

奇異果🥝沙冰

👉🏻奇異果🥝沙冰

👉🏻百香果綠茶🍵(凍)
「百香果綠茶+奇異果🥝沙冰」

🌹送大家冷知識系列🥰🤚🏻🌹
☝🏻可改善過敏、牙周炎
☝🏻含有豐富的維生素B、C、葉酸、多酚類
☝🏻保養血管、暢通血液、提高鐵的吸收
☝🏻改善貧血、防止動脈硬化
☝🏻抗老、抗癌的效果!
✍🏻整體嚟講落單速度都快,輪候大概十分鐘左右就已經可以拎到,眼見都有唔少街坊幫襯,都系間可以一試嘅飲店嚟
2020-09-19
10 分鐘 (堂食)
$31 (宵夜)