2022-01-09
聽朋友講呢間阿佳麵線係夜市人氣No.1 ,經過見到平平哋,加上而家夜晚禁左堂食,不如買返去做外賣,又可以唔使煮,慳返啲功夫叫咗一份小食:夜市魚蛋$10 魚蛋彈牙,沙茶醬麻辣醬二揀一,我哋揀咗麻辣醬,唔會話太辣,適合唔太食辣嘅朋友仔五香糯米雞卷$22 係我第一次食台式糯米雞卷,糯米煙煙韌韌,口感一流!烏來烤豬肉腸$22 台灣腸出名甜,呢間都唔例外,豬肉腸經過香烤,外皮香脆,雖然冇咩豬肉味,但係都感覺到係好好味雖然啲小食已經有啲飽肚,但點少得試埋佢個大腸麵線$35,估唔到呢個價錢都大大碗,大腸食落冇咩味,感覺算係洗得好乾淨,麵汁味道啱啱好,麵線多,食得飽。原本冇諗住嗌呢個咖喱雞飯, 不過朋友見佢$35 好似幾抵食,又可以飽飽肚,所以就叫咗黎試,味道正正常常不過不失,值得一讚嘅係雞肉夠滑,整得幾好,咖喱味偏甜整體來講唔錯,餐廳嘅衛生程度高,間唔時外賣都好方便下,嘿嘿😁