2024-11-09 0 瀏覽
小妹今晚同屋企人去咗鰂魚涌商廈附近,見到呢間小店係由台灣人開設既台灣風味餐廳😍 外表看似平凡,但有種充滿台灣家鄉風味既感覺。餐牌好有特式及好靚,而且菜式選擇多,如:鹽酥雞、肉燥飯及三杯雞等….金沙南瓜🎃呢款「金沙南瓜」🎃平均沾裹鹹蛋黃,綿密香甜中能食到濃郁蛋香,鹹甜鹹甜既滋味,非常有口感,一流❣️牛肉炒飯🍱呢款「生炒牛肉飯」看似簡單將牛肉粒、蛋、飯和葱花炒埋一齊,但一食落口已經感受到呢款炒飯技術含量高,有鑊氣、飯粒乾身、具鹹香味,炒得好乾爽👍🏻綜合雞蛋布丁凍🥚呢款「綜合雞蛋布丁凍」作今晚晚飯🥣結尾😚 裡面有好多芋圓珍珠布丁和芋圓,布丁🍮味道好似台灣統一布丁🍮😝 芋圓及珍珠好有咬口,十分煙韌,正🥰呢餐飯充滿台灣小菜特色,感受到餐廳🍴廚師用心製作,下次會再來支持小店😎

金沙南瓜🎃

牛肉炒飯🍱