2024-07-04
1.台式滷味拼盤配珍珠飯+精選可頌窩夫 $118飲品選擇芒果奶蓋冰(茉莉綠茶底)+$19台式滷味拼盤一流,有雞翼,牛展,牛柏葉,豬耳,五花腩加豆腐,仲有用花生襯底添。牛展厚身但入口淋,牛柏葉入味,豬耳切絲易入口,五花腩肥豬肉較多,豆腐一般;醬汁偏鹹,建議加埋白飯食會好一點。甜品窩夫好食,但係得朱古力醬係面,個人建議有雪糕會好少少。2.黑醋味淋豬軟骨配珍珠飯+teawood自家鳳梨酥拼冰淇淋 $118飲品選擇柚子蜜茶(熱)食完第一啖發現醬汁驚為天人,第一口感覺係酸,好酸,非常酸,完全有嗰種食完會開眼嘅感覺。但係食多幾啖呢就會開始接受到,豬軟骨煮到好軟淋淋,充滿膠質,值得一讚。甜品係自家製鳳梨酥配雪糕,感覺鳳梨酥都ok,不過係常溫如果可以加熱之後食呢,應該可以提升多一個層次,雪糕就一般。最後兩杯飲品,柚子蜜就不多介紹,芒果奶蓋冰咗一介紹一下,奶蓋充滿濃鬱嘅牛奶味,一流,芒果係切片嘅芒果常,可以自己刮開嚟食或者倒入去飲品入面,茉莉綠茶茶底好味,值得一試。總價$281(加一服務費)
+精選可頌窩夫 $118
飲品選擇芒果奶蓋冰(茉莉綠茶底)+$19
甜品窩夫好食,但係得朱古力醬係面,個人建議有雪糕會好少少。
飲品選擇柚子蜜茶(熱)
總價$281(加一服務費)