2018-06-06
喺台灣食過臭臭鍋有啲回味,去左試tst呢間。招牌臭臭鍋呢就唔臭既哈哈,係有臭豆腐係入面,同埋台式火鍋常見的豬血糕同大腸,臭豆腐味道好濃,每個鍋入面都有唔少材料,菜亦有唔少,一人一鍋來說份量真係有突。黑麻油雞鍋,材料豐富有娃娃菜、金針菇、 雞脾肉、台灣貢、 肉子豆腐、米血糕、蜆、台灣米線、鳴門卷同老薑。就咁睇食材就覺得好有誠意 基本上都cover 哂我想每樣試既野食,娃娃菜同金針菇好新鮮 絕對唔係擺左一段時間霉哂既菜 蜆新鮮肥美而份量都唔小。雞脾肉係重點 加左麻油 令雞脾肉味道更香更突出 配埋藥膳既湯底非常配合 肉質淋稔 令人會一舊接一舊咁食,米血糕好特別 絕少係香港食得到 黏黏韌韌口感好特別 本身無咩味道 靠湯底調味