2018-10-25 24 瀏覽
平時一親師奶朋友都係去福園利苑美心嗰啲飲茶,其實已經飲到厭曬,食嚟食去都係一盅兩件蝦餃燒賣鳳爪,想搵啲而家時下年青人鍾意去食嘅餐廳試下,食完又可以介紹畀個仔佢同佢啲friend去食 。上網搵到一間叫做湯米,名字特別, 原來專食台式嘅臭臭鍋,即係食動物內臟既鍋底, 環境好科幻,光猛乾淨。 店內近三分一面積都係做呢個台式水果茶bar, 吸引附近行街客入嚟買嘢飲之外,喺度食嘢嘅人都可以揸住杯水果茶慢慢傾。 芝麻醬滷水牛展冷麵, 牛展位嘅根都比較多,呢度炆得幾冧, 面底亦有香, 柔韌度十足。 台灣牛肉麵 ,牛肉麵嘅醬料好有中藥嘅味道, 感覺十分正宗台式。 酥炸花枝墨魚丸, 揸得十分香口好似台式炸雞連鎖店嘅牌子一樣,入面有淡淡墨魚肉。百香果綠妍 (少糖)

百香果綠妍 (少糖)

午餐