2021-05-09
放假支持一下本土小店,上年11月開店,現時已有兩間分店既士林便丼,老闆年紀輕輕原來曾經都係foodie一名,之前試過佢啲便當都唔錯,今日試一試夜晚啦!為左配合香港人口味台式便當竟然有雞煲😂 $118 仲送埋燃料同腳架,留意番係二人餐包飯同飲品,利潤應該真係唔多,靠薄利多銷,等外賣時都有好多網上飲食平台外賣員一齊等緊。講番包裝先,麻辣雞煲個鋁盤都幾硬淨我覺得洗乾淨重用都得,因為佢啲燃料係話可以用4次下,下次再幫襯都得。啲雞大大件好入味,係好夠麻,超正!最緊要係佢啲洋蔥,煲到最後淋哂食落勁麻,勁推!鹽酥雞同花枝丸上次都試過,大大盒質素穩定,同埋外賣盒設計幾好,logo 係空心會可以透氣唔會變淋,番到去食都係脆卜卜!樽仔齋啡都唔錯,下次再試埋樽仔奶茶都好似幾出色。—————————————————士林·便丼達人 (置富南區廣場) (薄扶林)薄扶林置富南區廣場2樓FC1號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram
—————————————————
士林·便丼達人 (置富南區廣場) (薄扶林)
薄扶林置富南區廣場2樓FC1號舖
—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #dinner #foodstagram #picoftheday #hkig #hkiger #食好西 #相機食先
___
#eathkgirls