2023-06-25 27 瀏覽
而打淥滷汁拌粉 (青衣城2) (青衣)青衣青敬路31-33號青衣城2 1樓181號舖之前係社交平台乜乜關注組都見過呢間野,原來青衣都有分店,青衣城2期,地鐵站一出直行就會見到,好有台灣夜市嘅感覺,食物都係台灣嘅味道。好少搵到真係做到台灣滷味嘅餐廳, 同朋友兩個人食,都只不過係百零蚊,仲要食唔晒。有時行過,買啲滷味返去食,好過斬料加送,食滷味好過食叉燒,睇波一流。職員提到有個Apps, pin me ,新download外賣自取有$20 coupon之餘仲有折,又有迎新優惠生日優惠,下次外賣可以試吓。而打淥豬三樣飯+冬瓜茶+前菜豬手豬耳肉燥飯三樣飯,豬手非常大隻,滷得入味,筷子夾佢已經feel到佢嗰種骨膠原,非常好食,熱飯配上肉燥,肉燥嘅份量剛剛好,可以撈晒全部嘅飯,好台灣嘅感覺呀。飲品可以揀冬瓜茶、蘋果梳打等等都係台灣製造。胡麻醬手撕雞撈冷面撈麵好清新,胡麻醬同撈麵永遠都係最佳拍檔,雞肉係鹽水雞,入味,仲有青瓜,食得好舒服,老人家食嘢除咗好食,有時都要講求舒服。黑糖薑母仙草又係好舒服嘅甜品,一啲都唔甜,淡淡的薑味,配冰嘅仙草同埋愛玉,雪雪雪咁就已經食晒,好想再encore。終於搵到一間
而打淥滷汁拌粉 (青衣城2) (青衣)
青衣青敬路31-33號青衣城2 1樓181號舖

而打淥豬三樣飯+冬瓜茶+前菜
飲品可以揀冬瓜茶、蘋果梳打等等都係台灣製造。

胡麻醬手撕雞撈冷面

黑糖薑母仙草

終於搵到一間有台灣風味嘅滷味,價錢唔貴,性價比十足。