2021-05-26
台灣人氣既🏮燈籠滷味開左好耐都未去過 次次經過都有長長人龍🙈今日終於有機會到訪下見到佢有個銅鑼灣店特有既二人抗疫套餐 就叫左呢個試下~🥢招牌燈籠滷味麵 - 麵底可以自選 今次揀左冬粉 比較吸湯 都唔錯!另外配料方面 就有8款 個人好鐘意個白蘿蔔同百頁豆腐 好吸湯汁☺️其他都ok 但又唔係好特別 滷水都偏甜少少 台灣既味道 不過比想像中淡味左d🥢Shake shake海苔鹽酥雞 - 炸得好酥脆 唔會太咸 都唔錯🥢燈籠古早滷肉飯 - 細細碗但都鋪滿左滷肉 不過d飯就偏軟🍚仲有兩杯飲品 都係大路既台式飲品🧋🥤 叫左珍珠奶茶 同荔枝紅茶另外仲叫左個九份芋圓 反而呢個對我泥講又覺得台味十足😋雖然都係個d配料 芋圓黑糖珍珠紅豆 但係個種黑糖既既甜度同濃度又真係唔係甘容易搵到👍🏻 不過總括泥講唔係好明點解甘多人排隊 個人覺得不過不失⭐️⭐️⭐️✨ (✨=0.5粒⭐️)
見到佢有個銅鑼灣店特有既二人抗疫套餐 就叫左呢個試下~